Stoppen met cannabis

From HFA-PEDIA

Jump to: navigation, search

Wiet wordt door tienduizenden mensen gerookt in Nederland. Gaat het om af en toe blowen, dan is dat niet zo erg. Echter kunnen minstens 80.000 meepraten over cannabisverslaving. Ook afkickcentra merken dat men steeds meer hulp zoekt voor stoppen met blowen.

U gaat na het stoppen met blowen beter in uw vel zitten. Uw eigenwaarde stijgt. U gaat beter slapen na het stoppen met blowen. Ook is het lastig om onder invloed dromen te onthouden. Stopt u met blowen, dan gaat het onthouden van dromen weer een stuk beter.

U bent na enige tijd niet meer afhankelijk van cannabis wanneer u stopt met blowen. Stoppen zorgt ervoor dat u het heft in eigen handen neemt. Wees wel voorbereid op ontwenningsverschijnselen. U kunt tijdens de eerste dagen echt ziek zijn.

Een slechte concentratie is een bijwerking van stoppen met blowen. Nachtelijk zweten is een ander afkickverschijnsel. Ook enorme geïrriteerdheid kan tijdens de eerste week voorkomen. Helemaal geen bijwerkingen hebben komt ook voor. De kans op bijwerkingen is groter bij stevige cannabisgebruikers. Afkickverschijnselen kunnen heftig zijn wanneer u jarenlang geblowd heeft.

De ontwenningsverschijnselen zorgen ervoor dat stoppen met blowen niet altijd gemakkelijk is. Bij lang hebben geblowd kunnen de bijwerkingen ernstig zijn. Uit het artikel gevolgen blowen kunt u tips halen om toch te stoppen. Wanneer u doorzet zal dit een beter zelfvertrouwen tot gevolg hebben.

Heeft u angstklachten, dan kan blowen deze verergeren. Men kan er ook pas later achter komen dat men bepaalde angsten heeft ontwikkeld. Vooral dagelijkse wietrokers lopen een verhoogd risico. Daarom is dagelijks gebruik af te raden.

Personal tools